Babeczki bananowe

Mokre babeczki zobaczyłam w Dzień dobry TVN.  Przepis i nagranie tutaj.

Potrzebne składniki:
mąka pszenna, płatki owsiane, jajko, brązowy cukier, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól, 2 banany, jogurt 0% tłuszczu, cynamon

DSCF4216.JPG

I zaczęłam mieszanie.
Do miski dodałam składniki suche: szklankę mąki.

DSCF4219.JPG

Pół szklanki płatków owsianych.

DSCF4220.JPG

Pół szklanki cukru.

DSCF4221.JPG

Łyżeczkę proszku do pieczenia.

DSCF4223.JPG

Sypnęłam trochę cynamonu.

DSCF4225.JPG

Szczyptę soli.

DSCF4226.JPG

I pół łyżeczki sody.

DSCF4227.JPG

Składniki suche wymieszałam.

DSCF4229.JPG

W drugiej misce pomieszałam składniki mokre: jajko, pół jogurtu naturalnego i dwa banany (widelcem rozdrobniłam).

DSCF4230.JPG
DSCF4232.JPG

Połączyłam składniki suche i mokre. Nie mam takiej formy do pieczenia muffinków, więc robiłam w papilotkach (wiedziałam, że się porozjeżdżają).

DSCF4237.JPG

I jak?
Trzymałam w moim opiekaczu halogenowym 20 minut, w temperaturze 180 stopni. I wyszły. Co prawda rozjechane (rosły na boki, a nie w górę – ale to wina braku foremki), ale mokre wewnątrz.

DSCF4250.JPG
DSCF4251.JPG

I smaczne. Zniknęły szybko.

DSCF4252.JPG