Przepis podrzuciła mi carioca.pinger.pl/. Boczek smakował jak nigdy!
Czego potrzeba?
– Ser feta kostka – nie wybierajcie sera z biedry, bo zrobi się wam twaróg zamiast rozpuszczenia, polecam ser feta z Lidla za 3zł
Całą kostkę należy przekroić na pół. Położyć na folii aluminiowej.
Wędzony boczek kroimy w kostkę. Na fetę kładziemy garść boczku.
Papryki wszystkie kolory – kroimy w paski albo w kostkę
Pomidory – kroimy w kostkę
Wrzucamy paprykę i pomidora na boczek.
Polewamy wszystko oliwą.
Solimy i pieprzymy.
Posypujemy oregano.
Dodajemy kilka kropel tabasko.
Zawijamy w rożek i wkładamy do piekarnika na 20 minut.
Pilnujemy fety, żeby nie zrobił się nam twaróg, tylko, żeby zmiękła. Ja nie przypilnowałam i zastałam taki widok. Nie wpłynęło to jednak na walory smakowe. Boczek był wyśmienity, miękki! Następnym razem kupię odpowiednią fetę i nie wyjdzie ser.