Ostrzegałam, że spróbuję.
http://uciekajacapanna.pinger.pl – stąd, z tego zaprzyjaźnionego bloga pochodzi przepis i kolejne kroki. Ja tam niczego od siebie nie dodaję, bo przepis jest ok. Na końcu napiszę swoje spostrzeżenie:
Idealnie bułeczki dukanowe
składniki:
-250g (kostka) chudego twarogu;
-3jajka;
-10-12 łyżek otrąb (różne rodzaje);
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (ja zawsze daję na oko );
-sól do smaku (jdodaję też kminek)
Przygotowanie:
Twaróg miksujemy z jajkami
dodajemy resztę składników.
Ja wkładam po łyżce masy do formy muffinkowej (ode mnie – formy brak, piekarnika brak, ale co tam próbujemy prowizorkę, czyli papilotki i prodziż? Próbujemy! Może wyjdzie )
olaboga! dlaczego ja nie mam formy muffinkowej?
I do piekarnika 160-180 stopni na 30min (czyli ja do prodziża na 30 minut)
Po 15 minutach:
I po przekrojeniu:
*I jak?*
Bułko-placki zostały pochłonięte przez Michała. Jakaś miła odmiana
Ale… serio róbcie bułeczki w formie do muffinek, bo wyjdą Wam rozlańce Przepis jest ok. Bułki rosną, ale coś musi je trzymać w ryzach podczas rośnięcia, a papierowe papilotki zawiodły niestety