Postanowiłam wrzucić ten przepis, bo sama ostatnio szukałam tego w sieci. Chodziło mi o to, jak zrobić buraczki na ciepło. Odpowiedź znalazłam tutaj.
I wersja w mojej kuchni.
Można wykorzystać gotowe buraczki i po odsączeniu przejść do kroku nr 2.
*Krok 1. Przygotowanie buraczków.*
Ale ja się uparłam, że zrobię buraczki od podstaw sama. Kupiłam kilka buraków.
Ugotowałam buraki (gotujemy do momentu, aż będą miękkie).
Ugotowane buraczki obieramy i ścieramy na tarce.
*Krok 2. Buraki na patelni*
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła.
Dorzucamy starte buraczki.
Wsypujemy łyżeczkę cukru, a z cytryny wyciskamy sok wprost na buraczki.
Dodałam na koniec łyżkę mąki i pomieszałam.
Buraczki na ciepło świetnie smakują z gulaszem.