Kilka dni temu Czekoladowa Dalia wpisem zachęciła mnie do zrobienia takiej przekąski.
Dzisiaj na tapetę bierzemy Camembert z żurawiną.
Do zrobienia przekąski potrzeba: sera
bułki tartej lub jeżeli jesteśmy leniwi gotowej panierki (tak, my jesteśmy leniwi )
2 jajek
żurawiny
No banał! Ser przecinamy na pół
Moczymy w jajku z obu stron, potem w posypce.
(jeżeli nie chcemy, żeby ser wypłynął czynność powtarzamy, czyli obtoczony w posypce ser znowu ląduje w jajku i potem w posypce)
Smażymy na oleju.
Z obu stron
Na talerzu robimy żurawinowy kleks.
I dokładamy podsmażony camembert.
Mniam!
Jemy.
Popijamy różowym winem. Polecam biedronkowe za 15 zł.
I jak?
Proste to jak nie wiem co. A jak smakuje? Jak rozpływający się w ustach ser