Camembert z żurawiną

wpis w: blog, Kuchnia, Uncategorized | 0

Kilka dni temu Czekoladowa Dalia wpisem zachęciła mnie do zrobienia takiej przekąski.

Dzisiaj na tapetę bierzemy Camembert z żurawiną.

Do zrobienia przekąski potrzeba: sera

DSCF2693.JPG

bułki tartej lub jeżeli jesteśmy leniwi gotowej panierki (tak, my jesteśmy leniwi :D )

DSCF2696.JPG

2 jajek

DSCF2697.JPG

żurawiny

DSCF2712.JPG

No banał! Ser przecinamy na pół

DSCF2699.JPG

 

DSCF2701.JPG

Moczymy w jajku z obu stron, potem w posypce.
(jeżeli nie chcemy, żeby ser wypłynął czynność powtarzamy, czyli obtoczony w posypce ser znowu ląduje w jajku i potem w posypce)

DSCF2704.JPG

Smażymy na oleju.

DSCF2705.JPG

Z obu stron ;)

DSCF2722.JPG

Na talerzu robimy żurawinowy kleks.

DSCF2728.JPG

I dokładamy podsmażony camembert.

DSCF2729.JPG

:) Mniam!

DSCF2730.JPG

Jemy.

DSCF2732.JPG

Popijamy różowym winem. Polecam biedronkowe za 15 zł.

DSCF2617-001.JPG

I jak?
Proste to jak nie wiem co. A jak smakuje? Jak rozpływający się w ustach ser :)