Pochodzenie przepisu
Asia podrzuciła ten przepis
Składniki
- dorsz – kupiłam opakowanie, żeby były z 4 kawałki ryby
- zielone pesto – 150g wg autora, wg mnie z 3 łyżki
- pomidor – 1
- parmezan/ser jaki macie – starty 0,5 szklanki
- chleb – 0,5 szklanki pokruszonego miąższu (bez skórki)
- czosnek – 2 ząbki
- oliwa z oliwek – 2 łyżki
- sól, pieprz – szczypta
Krok po kroku w mojej kuchni
Wg autorów należy ułożyć rybę na folii aluminiowej, ja wykładam ją w naczyniu żaroodpornym. Solimy i pieprzymy rybę. Na rybę wykładamy pesto i pokrojonego pomidora.
Miąższ z chleba, czosnek i starty parmezan, 2 łyżki oliwy, pieprz i sól zmiksować.
Chlebową mieszankę wyłożyć na pomidory.
Piec w 200 stopniach 10-15 minut.
I jak?
Dla wielbicieli chrupiącej panierki i dorsza. Asiu, dziękuję za podrzucenie tego linka. Prosty sposób na filet białej ryby. Smakowało (przeszkadzały ości, ale co zrobić).