Dorsz z pesto

wpis w: blog, dania z rybą, Kuchnia, z dorszem | 0

Szybki pomysł na białą rybę.

Pochodzenie przepisu

Kwestia Smaku i NYTimes

 

Składniki

  • dorsz – 4 filety 
  • szynka parmeńska – 4 plastry
  • zielone pesto – 2 łyżki
  • sól, pieprz – szczypta
  • olej/masło – do podsmażenia rulonów

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dorsza posypać solą i pieprzem.

Szynkę posmarować pesto. Położyć na niej dorsza, zawinąć w rulon.

Usmażyć rybę na patelni, na maśle lub oleju przez 2 minuty z każdej strony. Włożyłam potem na 3 minuty do piekarnika – 180 stopni.

I jak?

Super – szybko, prosto i smacznie. Szukam pomysłu na błyskawicznego i pysznego dorsza i ta powyższa spełnia  te wymagania. Kiedyś już był u mnie dorsz w pesto, tylko bez szynki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwittergoogle_plus