Dorsz z suszonymi pomidorami

Pochodzenie przepisu

Kwestia Smaku

 

Składniki

  • dorsz – 400g polędwiczek 
  • masło – pół łyżki
  • oliwa – pół łyżki
  • tymianek – pół łyżeczki
  • suszone pomidory – 6-8 sztuk zmielonych na pastę
  • śmietana 30% – 125ml
  • sól, pieprz – szczypta

 

 

Rozmrożonego dorsza posolić, posypać pieprzem, tymiankiem. Podsmażyć na maśle z oliwą przez minutę z każdej strony.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodać pastę z suszonych pomidorów (zmiksować kilka suszonych pomidorów z 2 łyżkami oliwy z zalewy). Wlać śmietankę 30%, delikatnie mieszać. Po 2 minutach powinno być gotowe (sos będzie gęstniał).

 

I jak?

Sprawdzona prawda – wszystko ze śmietanką 30% jest pyszne. Dorsz tylko to potwierdził. Smaczne, ugotowałam do ryby ryż basmati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwittergoogle_plus