Duszony schab na szybko

Wypróbowuję kolejny przepis z biedronkowych Smaków życia. Potrzebowałam czegoś, co będzie się robiło niejako przy okazji, samo, podczas gdy ja będę ogarniała dom przed przyjściem gości. Padło na duszony schab.

P9070737.JPG

Krok po kroku u mnie w kuchni.

3 cebule kroimy jak umiemy.

P9070738.JPG

Wrzucamy do garnka na łyżkę oleju i na małym ogniu smażymy (aż się zeszkli).

P9070739.JPG

Schabowe kroimy (u mnie już pokrojone, taka jestem wygodnicka :D ).

P9070741.JPG

Smarujemy schabowe musztardą.

P9070742.JPG

 

P9070745.JPG

I wrzucamy mięso na cebulę. Na małym ogniu podsmażamy mięso.

P9070752.JPG

Zalewamy szklanką wody i zostawiamy na kilkanaście minut (na ile dokładnie? aż mięso będzie dobre – próbujemy, cebula brązowawa a z wody zrobi się gęsty sos).

P9070753.JPG

 

P9070755.JPG

Surówka z ogórka.
Ogórki kiszone kroimy w plastry.

P9070758.JPG

Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i kapkę oliwy.

P9070763.JPG

Podajemy.

P9070770.JPG

 

P9070771.JPG

I jak?
Jestem zadowolona. Nie dość, że danie robiło się „samo”, to jeszcze uduszone mięso smakowało rewelacyjnie. Biedronko! Więcej takich przepisów poproszę :)

Facebooktwittergoogle_plus