Frytki z batatów

wpis w: blog, Kuchnia | 4

Szybkie pieczone frytki.

Pochodzenie przepisu

Małgorzata Kowal – Tu i Tu

 

2 faza SB

 

Składniki

  • batat – 1
  • oliwa – łyżka
  • rozmaryn – łyżeczka
  • sól – szczypta

 

Krok po kroku w mojej kuchni

 

Najtrudniejszy moment to obranie i pokrojenie batata. Potem jest już z górki – wyłożenie frytek na papier do pieczenia, polanie oliwą i posypanie rozmarynem i solą.

 

40 minut – 175 stopni i otrzymujemy pieczone frytki

 

 

I jak?

Słodkie frytki, w smaku przypominają marchewko-banana. Wszyscy domownicy je jedzą, aż się uszy trzęsą. Podałam słodkie frytki do kaszotta z buraków.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwittergoogle_plus