Filet z indyka na parze z kaszą jaglaną i surówką z selera i jabłka

Znowu parowar w akcji.

 

Pochodzenie przepisu

Fb Ewy Chodakowskiej

 

Składniki

  • 1 porcja mięsa z indyka (120g)
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 plastry selera
  • ½ średniego jabłka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • zioła prowansalskie, pieprz czarny świeżo mielony – do oprószenia mięsa

 

Krok po kroku w mojej kuchni

Mięso umyć, osuszyć i oprószyć świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Następnie skropić oliwą z oliwek i ugotować na parze.

 

Selera i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Skropić sokiem z cytryny i połączyć z jogurtem naturalnym. Gotowego indyka podawać z ugotowaną kaszą jaglaną i surówką.

 

 

I jak?

Dla mnie bez smaku. Tego indyka nie uratowały pieprz i zioła prowansalskie. Tylko dla wielbicieli gotowania na parze. Wyszedł ładny obiad (biały), ale czegoś mi tu mocno brakowało. A może za dużo parowaru było ostatnio.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Facebooktwittergoogle_plus