Kalafior w bułce tartej

1/4 leżała kalafiora w lodówce. I trzeba było go szybko zużyć.

Pomyślałam chwilę i na szybko zrobiłam jedno z moich ulubionych dań: podsmażanego kalafiora.
Wyszedł pyszny!

DSCF3017.JPG

Robi się to wykwintne :D danie w 15 minut.
Gotujemy kalafiora w wodzie przez 10 minut. Pilnujemy, żeby się nie rozgotował (sprawdzamy widelcem, czy kalafior jest miękki).

DSCF2981.JPG

Na patelnię wrzucamy 2 łyżki masła.

DSCF2987.JPG

Bierzemy do ręki bułkę tartą.

DSCF2989.JPG

Posypujemy 3 łyżkami bułki tartej i mieszamy.

DSCF2992.JPG

Na patelnię dokładamy kalafiorowe różyczki.

DSCF2998.JPG

 

DSCF3003.JPG

Posypujemy solą.

DSCF3005.JPG

Podsmażamy przez 5 minut, powoli mieszając.

DSCF3007.JPG

Nakładamy na talerze i jemy, bo pyszne :)

DSCF3009.JPG

 

DSCF3015.JPG

Mniam!
Nic się nie zmarnuje w mojej lodówce – to moje hasło przewodnie na najbliższy miesiąc :)