Kotlety mielone z kaparami

Przepis pochodzi z biedronkowej gazety Moje smaki życia.

Mięso mielone + bułka namoczona chwilę wcześniej w mleku + zeszklona cebula + jajko

PB012081+%28Kopiowanie%29.JPG

+ pokrojony ogórek korniszon + 2 plastry szynki

PB012082+%28Kopiowanie%29.JPG

+kapary

PB012085+%28Kopiowanie%29.JPG

mieszamy, opcjonalnie można dodać musztardę lub sos sojowy

PB012088+%28Kopiowanie%29.JPG

Smażymy. Po 2 minuty z każdej strony, potem jeszcze 10 minut przewracamy od czasu do czasu.

PB012089+%28Kopiowanie%29.JPG
PB012092+%28Kopiowanie%29.JPG

I jak?
W lodówce stały kapary i chciałam je nareszcie zużyć. Fajna opcja, żeby wzbogacić zwykłe kotlety. Trochę przesadziłam z ogniem i za mocno podsmażyłam kotlety, ale nic to. Zjedliśmy. W skali szkolnej – 4. Ot, zwykłe kotlety z posmakiem kaparów (chociaż bardziej wyczuwalne i ciekawsze były cząstki ogórka).

PB012105+%28Kopiowanie%29.JPG
Facebooktwittergoogle_plus