Pochodzenie przepisu
Książka Tanie gotowanie, s.57
Składniki
- mielone wieprzowo-wołowe – 500g
- bułka tarta – 3 łyżki
- cebula – 1 sztuka
- masło – 1 łyżka
- natka pietruszki – pół pęczka
- jajko – 1
- ser camembert – 1 sztuka
- suszona słodka papryka – 1 łyżeczka
- suszony majeranek – 1 łyżeczka
- sól – szczypta
- olej – do smażenia
Krok po kroku w mojej kuchni
W misce. 3 łyżki bułki tartej zalać połową szklanki letniej wody. Cebulę pokroić, podsmażyć na łyżce masła i dorzucić do bułki.
Do miski dodać mięso, sól, jajko, łyżeczkę mielonej słodkiej papryki i majeranku. Dodać pół pęczka posiekanej natki pietruszki.
Wszystko wymieszać.
Ser camembert pokroić na małe kawałki. Uformować z mięsa kotlety i w środek każdego włożyć ser.
Smażyć na oleju.
Podałam z surówką z marchwi i połowy pomarańczy.
I jak?
Kolejna odsłona mielonych, na drugi raz wybiorę ser z przyprawami w środku, bo nie było go bardzo czuć.