Przepis pochodzi z książki Dieta płaskiego brzucha. Czy trzeba dodawać więcej?
Co potrzeba?
Jak robić?
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę,
W piekarniku (ja używam prodziża) ułożyć kurczaka po jednej stronie, na folii aluminiowej
Pokroić paprykę w osiem trójkątów (czyli jak kto lubi)
Pokroić ziemniaka
Pokroić cebulę czerwoną jak kto lubi, ja lubię na 6 cięć
Pokroić oliwki czarne
Wyłożyć warzywa obok kurczaka
O tak:
drugi krok to sosik : łyżka oliwy + sok z jednej cytryny + starta skórka z cytryny + oregano 3/4 łyżki + pieprz 3/4 łyżki + papryka w proszku 3/4 łyżki
i polewamy tym kurczaka
Wygląd po polaniu naszym sosem
Na talerz! Bom głodna!
I jak?
Kurczak mięciutki, warzywa upieczone – rozpływało się to w ustach po prostu! Ot co!
A! Ja gotuję dla 2 osób (w tym jednego silnego mężczyzny, który musi jeść więcej), więc zawyżam proporcje. Wrzuciłam fotkę z książki, żebyście zobaczyli jakie tam są proporcje.