Litewskie ogórki małosolne bez wody

wpis w: blog, Kuchnia, Przetwory, Warzywne, z ogórkiem | 1

 

Pochodzenie przepisu

Kanał yt Szavki 

 

Składniki

  • ogórki – tyle, ile się zmieści do słoika (u mnie mniej niż kg)
  • koperek – pół pęczka
  • czosnek – 5 ząbków
  • sól – łyżka

 

Ogórki umyć, odciąć końcówki nożem. Umieścić w słoiku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Wsypać do słoika:

  • koperek – pół pęczka posiekanego
  • czosnek – 5 ząbków pociętych drobniej
  • sól – łyżka

Zakręcić słoik i wstawić do lodówki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Po 24 godzinach ogórki są gotowe. Smakują jak delikatne ogórki małosolne, są chrupiące i intensywnie zielone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwittergoogle_plus