W weekend byłam sama w domu i w poszukiwaniu natchnienia obiadowego obejrzałam kilka odcinków rewelacyjnego programu Pyszne25.
Wybrałam łososia na parze z warzywami na maśle. Cały przepis znajdziecie tutaj.
Wyszło tak:
Przepis jest bardzo prosty.
Płat łososia…
solimy i pieprzymy.
Kropimy sokiem z cytryny.
Wkładamy do parowaru na 20-25 minut.
Gdy łosoś się paruje, wrzucamy na patelnię 2 łyżki masła.
Kroimy cebulę jak nam się podoba.
Wrzucamy cebulę na patelnię (mały ogień).
Kroimy kilka marchewek w półplastry.
Wrzucamy do cebuli.
Pora kroimy drobno.
Dorzucamy do cebuli i marchewki.
Warzywa trzymamy na małym ogniu aż marchewka zmięknie.
Łączymy na talerzu łososia z warzywami.
I jak?
Po raz kolejny jestem zadowolona z przepisu Ani Starmach.
Smacznie, tanio i jak kolorowo!