Zasmakowały mi pieczone pomidory i w związku z tym zrobiłam na obiad kolejną ich odsłonę.
Mielone smażymy jak lubimy.
Pomidory obieramy ze skórki i zapiekamy w piekarniku 180 stopni C., 20 minut.
Polecałyście pieczoną paprykę. Kupiłam jedną i upiekłam z pomidorami.
Skórki z papryki nie zdejmowałam (i tak zmiksuję). Pomidory i paprykę wrzuciłam do garnka, dosypałam greckich przypraw i zmiksowałam wszystko.
Mielone polałam sosem, trzymałam na ogniu 10 minut.
Pod koniec dorzuciłam rozmaryn.
Jedliśmy z makaronem.
I jak?
Wiecie jak to smakowało? Było zbliżone do tego sosu. Smaczne, szybkie i pieczone pomidory. W skali szkolnej – czwórka +. Następnym razem do sosu dodam pół szklanki wody, niech mielone w nim pływają, a nie stoją.