Nasza słodka przekąska.
Pochodzenie przepisu
Chciało mi się czegoś słodkiego, pokroiłam to, co miałam pod ręką
Składniki
- banan – 1 sztuka
- jabłko – 1 sztuka
- kiwi – 1 sztuka (ogólnie wszystkie owoce, które lubicie)
- suszony melon – 2 kawałki pokrojone (szkoda, że siarkowane)
- syrop z agawy – do polania (można wykorzystać miód)
- amarantus ekspandowany – łyżka, dwie (można posypać też sezamem, otrębami)
- jagody goji – łyżeczka
Owoce kroimy, jagody goji wrzucamy, posypujemy amarantusem. Wszystko mieszamy. Siadamy i jemy. Dobre, z Pawłem to jedna z lepszych chwil, gdy mnie widzi z miską w dłoni i biegnie do stolika, bo zaraz będzie jadł banana lub kiwi. Do wspominania na starość. A smak? Kto nie lubi owoców ręka w górę. Mojej na pewno nie zobaczycie.