Owsianka z mlekiem kokosowym i daktylami

Śniadanie na słodko

 

Pochodzenie przepisu

Miesięcznik Moje Gotowanie, wrzesień 2016, s. 37

superowsianka, poranek pełen ziarna

 

 

Składniki

  • płatki owsiane górskie – 5 łyżek
  • woda – 3/4 szklanki
  • mleko kokosowe – 3/4 szklanki
  • daktyle – kilka sztuk

dodatkowo:

  • na górę: śliwki, banan, wiórki kokosowe

 

 

Daktyle pokroić drobniej.

W garnku wymieszać wodę i mleko kokosowe, dosypać 5 łyżek płatków owsianych. Wymieszać. Wrzucić daktyle. Gotować przez 5 minut.

 

Nałożyć do misek, posypać tym, co mamy w domu (u mnie śliwki i banan + wiórki kokosowe).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I jak?

Dobre śniadanie, ale bardzo słodkie. Następnym razem daktyle dorzucę na górę, nie będę gotowała ich razem z płatkami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwittergoogle_plus