Placuszki bananowe

wpis w: blog, Desery, Kuchnia, Owocowe, z bananami | 0

Pochodzenie przepisu

Moje Smaki życia 9/2016, s. 55

Składniki

  • kuskus – 30g
  • woda – wrząca, 2x więcej objętościowo niż kuskusu
  • banan– 2
  • olej – do smażenia placków
  • jajko – 1

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kuskus zalać wrzącą wodą, nakryć talerzem, zostawić na 3 minuty.

Banany rozgnieść widelcem, dodać jajko i napęczniały kuskus.

Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

I jak?

Jadłam z dżemem jabłkowym z miętą (placki bananowe były pretekstem, żeby zjeść ten dżem 🙂 ). Ciasto wyszło trochę rzadkie, ale nie wpłynęło to na walory smakowe. Placki łatwo się kroiły (ale były mało zwarte, delikatne), dziecku smakowało. Mało składników, szybko się robi.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwittergoogle_plus