Placuszki bananowe

wpis w: blog, Desery, Kuchnia, Owocowe, z bananami | 0

Pochodzenie przepisu

Moje Smaki życia 9/2016, s. 55

Składniki

  • kuskus – 30g
  • woda – wrząca, 2x więcej objętościowo niż kuskusu
  • banan– 2
  • olej – do smażenia placków
  • jajko – 1

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kuskus zalać wrzącą wodą, nakryć talerzem, zostawić na 3 minuty.

Banany rozgnieść widelcem, dodać jajko i napęczniały kuskus.

Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

I jak?

Jadłam z dżemem jabłkowym z miętą (placki bananowe były pretekstem, żeby zjeść ten dżem 🙂 ). Ciasto wyszło trochę rzadkie, ale nie wpłynęło to na walory smakowe. Placki łatwo się kroiły (ale były mało zwarte, delikatne), dziecku smakowało. Mało składników, szybko się robi.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA