Szybka sałatka na kolację.
Składniki
- rukola – garść
- sałata lodowa – garść
- szpinak – garść
- sól, pieprz – szczypta
- oliwa – łyżka – dwie
- marchew – 1/3 starta na tarce do julienne
- pomidor – 1
- rzodkiewka – 3-4 szt
- orzechy nerkowca – garść
Krok po kroku w mojej kuchni
W naczyniu umieścić:
- rukola – garść
- sałata lodowa – garść porwanej
- szpinak – garść
Przyprawić solą, pieprzem i polać oliwą.
Dodać:
- marchew – 1/3 starta na tarce do julienne
- pomidor – 1 pokrojony
Dorzucić plastry rzodkiewki.
Oraz garść orzechów nerkowca. Można orzechy podprażyć (potrzymać chwilę na suchej patelni, uważać, żeby nie przypalić).
Inne sałatki na kolację znajdziecie tutaj.