Pomidory z fetą na kolację

Zachciało mi się czegoś na kolację. Padło na przepis z jednej z gazetek z Biedry.

DSCF8004.JPG

Pomidory myjemy i odcinamy główki.

DSCF7963.JPG

Delikatnie (łyżeczką) wydrążamy środek.

DSCF7970.JPG

Fetę kroimy w kostkę.

DSCF7955.JPG

Dodajemy do niej wnętrze pomidorów i pokrojoną cebulę.

DSCF7976.JPG

Do farszu dodajemy pokrojoną piertuchę (natkę).

DSCF7979.JPG

 

DSCF7983.JPG

Całość pieprzymy.

DSCF7984.JPG

Podlewamy odrobiną oliwy z oliwek. Farsz wkładamy do wydrążonych pomidorów.

DSCF7986.JPG

Podajemy z tymiankiem.

DSCF7994.JPG

I jak?
Ciekawa alternatywa dla kanapek z pomidorem i fetą.