Ile można jeść frittatę i parówki. Czas na sałatki na śniadanie.
Pochodzenie przepisu
Kwestia Smaku – Sałatka z brokułami, jajkiem i rzodkiewką z sosem jogurtowym
1 faza SB
Składniki
- sałata – garść – dwie
- brokuł – pół ugotowanego
- rzodkiewka – z 5 sztuk
- jajka – 2 ugotowane
- dynia – pestki 2 łyżki
- jogurt naturalny – pół szklanki
- czosnek – 1/3 ząbka (lub mniej
- tahini – łyżeczka (ale jak nie ma tego, to świat się nie skończy, można pominąć,tahina daje taki posmak, ale nic nie stoi na przeszkodzie zrobić sos czosnkowo-paprykowy)
- miód – pół łyżeczki (pomińcie na SB)
- oliwa – pół łyżeczki
- sok z cytryny – pół łyżeczki
- papryka wędzona – szczypta
- sól, pieprz
Krok po kroku w mojej kuchni
Na sałacie ułożyć ugotowanego brokuła (różyczki). Do tego rzodkiewkę, jajka. Posolić, dosypać szczyptę pieprzu. Dodać sos jogurtowy, czyli zmieszane:
- jogurt naturalny – pół szklanki
- czosnek – 1/3 ząbka (lub mniej
- tahini – łyżeczka (ale jak nie ma tego, to świat się nie skończy, można pominąć,tahina daje taki posmak, ale nic nie stoi na przeszkodzie zrobić sos czosnkowo-paprykowy)
- miód – pół łyżeczki (pominęłam)
- oliwa – pół łyżeczki
- sok z cytryny – pół łyżeczki
- papryka wędzona – szczypta

Posypać pestkami dyni.
I jak?
Jajka inaczej. Zmniejszyłam proporcje do sosu, bo z KS wyszłoby go za dużo. Jestem za – dużo warzyw, przemycone jajko, jakiś sos, posmak sezamu (tahini). Dobre śniadanie.