Sałatka z kurczakiem i z granatem

Przepis pochodzi z ulotki „Pełnia sezonu na owoce granatu”, którą zabrałam w tym tygodniu z Biedronki.

Składamy sałatkę.

1. Sałata

PA241380+%28Kopiowanie%29.JPG

2. Ser pleśniowy

PA241383+%28Kopiowanie%29.JPG
PA241390+%28Kopiowanie%29.JPG

3. Gruszka

PA241391+%28Kopiowanie%29.JPG
PA241393+%28Kopiowanie%29.JPG

4. Kurczak robiony wg sposobu z Kwestii Smaku, czyli pieprz + sól, po 2 minuty podsmażony z obu stron, 15 minut w piekarniku pieczony, 7 minut po wyjęciu pod folią aluminioną i wtedy dopiero ciąć w paski

PA241424+%28Kopiowanie%29.JPG

5. Granat

PA241428+%28Kopiowanie%29.JPG

6. Na górę polać sosem, przed podaniem tuż
łyżka oliwy + łyżka musztardy + łyżka miodu + pieprz szczypta + łyżka soku z cytryny – wymieszać

PA241415+%28Kopiowanie%29.JPG
PA241440+%28Kopiowanie%29.JPG
PA241447+%28Kopiowanie%29.JPG

I jak?
w skali szkolnej 5+, słodka gruszka, soczysty kurczak, ziarenka granatu, przełamujący słodycz ser pleśniowy. Bomba!

A jak Paweł jadł (kurczaka, gruszkę i granat).

PA241450+%28Kopiowanie%29.JPG
Facebooktwittergoogle_plus