Chrupiąca sałatka na kolację.
Składniki
- mango – 1/3 jednej sztuki
- sałata lodowa – porwana, 2 garście
- rukola – 2 garście
- rzodkiewka – 5 sztuk pokrojonej w plastry
- cukinia – 1/3 jednej sztuki, starta na tartce do julienne
- czerwona fasola – 1/2 puszki (odsączona)
- papryka czerwona – pół jednej
- ser – parmezan starty obieraczką do warzyw
- sól, pieprz – szczypta
- oliwa – łyżka
Krok po kroku w mojej kuchni
- Sałatę lodową porwać, dodać rukolę i wymieszać. Posolić, popieprzyć, dolać oliwy i wymieszać.
- Następnie dodać:
- mango – 1/3 jednej sztuki, pokrojone na cząstki
- rzodkiewka – 5 sztuk pokrojonej w plastry
- cukinia – 1/3 jednej sztuki, starta na tartce do julienne
- czerwona fasola – 1/2 puszki (odsączona)
- papryka – pół jednej
3. Wymieszać. Na koniec dodać ser (użyłam do tego celu obieraczki do warzyw).
I jak?
Słodkie mango i chrupiące warzywa, gdzieś w tle posmak rukoli. Nie trzeba mi więcej – magia! Niezapomniana kolacja.