Sałatka z mango, rukolą i cukinią

Chrupiąca sałatka na kolację.

Składniki

  • mango – 1/3 jednej sztuki
  • sałata lodowa – porwana, 2 garście
  • rukola – 2 garście
  • rzodkiewka – 5 sztuk pokrojonej w plastry
  • cukinia – 1/3 jednej sztuki, starta na tartce do julienne
  • czerwona fasola – 1/2 puszki (odsączona)
  • papryka czerwona – pół jednej
  • ser – parmezan starty obieraczką do warzyw
  • sól, pieprz – szczypta
  • oliwa – łyżka

 

 

Krok po kroku w mojej kuchni

  1. Sałatę lodową porwać, dodać rukolę i wymieszać.  Posolić, popieprzyć, dolać oliwy i wymieszać.
  2. Następnie dodać:
  • mango – 1/3 jednej sztuki, pokrojone na cząstki
  • rzodkiewka – 5 sztuk pokrojonej w plastry
  • cukinia – 1/3 jednej sztuki, starta na tartce do julienne
  • czerwona fasola – 1/2 puszki (odsączona)
  • papryka – pół jednej

3. Wymieszać. Na koniec dodać ser (użyłam do tego celu obieraczki do warzyw).

 

I jak?

 

Słodkie mango i chrupiące warzywa, gdzieś w tle posmak rukoli. Nie trzeba mi więcej – magia! Niezapomniana kolacja.

 

IMG_1438 (Kopiowanie)