Sałatka z szynką

Do pracy dzisiaj zabrałam ze sobą szybką sałatkę z szynką. Poleciła ją Kasia.

Wyszła tak:

DSCF5574.JPG

I wersja krok po kroku w mojej kuchni.
Szynkę kroimy w paski.

225_FUJI1.jpg

Kilka ogórków konserwowych kroimy w kostkę.

225_FUJI2.jpg

Otwieramy trzy puszki: groszek, fasola i kukurydza.

225_FUJI3.jpg

Odcedzamy wodę w puszek i wsypujemy zawartość do miski.

DSCF5562.JPG

Mieszamy wszystko.

DSCF5567.JPG

Dodajemy przyprawy (sól, pieprz, papryka). Nie dorobiłam się jeszcze praski do czosnku, więc dodałam czosnek sypany.

DSCF5571.JPG

Do tego kleks majonezu.

DSCF5572.JPG

Mieszamy i jemy.

DSCF5575.JPG

I jak?
Muszę się przyznać Wam, że nie znoszę czerwonej fasolki. Jakoś tak mnie odrzuca (chyba się kiedyś przejadłam). I zrobiłam tę potrawę bez przekonania, głównie przez tę fasolkę.
A tu ku mojemu zaskoczeniu fasolka nie gra pierwszej roli, gubi się gdzieś w gąszczu składników. I nie narzuca się, a danie smakuje.
Znakomite do pracy jako szybka przekąska.

Facebooktwittergoogle_plus