Znalezione na karcie pamięci – spaghetti z cukinii, które robiłam, gdy na Pomorzu były jeszcze upały.
Przepis pochodzi z gazety Moje smaki życia (biedronkowa gazeta), s. 44, nr 8/2014
cukinię kroimy w cienkie plastry, potem w paski
Solimy „spaghetti” cukiniowe (żeby zmiękło) i odstawiamy na 20 minut.
pesto z natki pietruszki
pęczek natki + ząbek czosnku + łyżka bułki tartej + 6 łyżek oleju (u mnie oliwa), miksujemy wszystko blenderem
łyżkę pesto pomieszałam z miękką cukinią
kurczak w sosie teriyaki
popijaliśmy polecanym przez Was Radlerem
I jak?
Dla wielbicieli cukinii i dla tych, którzy omijają makarony, ziemniaki i ryże (zapychacze) szerokim łukiem, coś innego, w skali szkolnej dla cukinii w takiej postaci – 4+