Ale proste, ale szybkie! Ze szklanki mąki wyszły mi 3 placki, ale nie rozwałkowywałam na maksa, robiłam na próbę, z ciekawości, czy wyjdzie.
Pochodzenie przepisu
Olga z pingera
Składniki
mąka – szklanka
kwoda – 1/3 szklanki wrzątku
i koniec (u Olgi jeszcze sól, oliwa, ale ja nie dałam)!
Mąkę zaparzamy, czyli do szklanki mąki wlewamy 1/3 szklanki wrzątku i mieszamy (ja łyżką), aż powstanie taka kulka.
Kulkę rozwałkowujemy jak umiemy (ja nie umiem tak cienko jak wypadałoby, ale trudno i tak wyszło super).
Tworzymy tortillowy okrągły kształt i smażymy na łyżeczce oleju (ja rozsmarowałam olej silikonowym pędzelkiem).
I wyszło. Trochę szok, że to wyszło. I smakuje identycznie jak wersja sklepowa. Mąka i woda – kto by pomyślał.
Teraz szykuję się do odtworzenia w domu mojego ulubionego wrapa z McDonald’s – tego bekonowego z sosem musztardowym. Wyjdzie mi! Jak tortilla mi wyszła, to cały wrap też mi wyjdzie. Spróbujcie – warto.
A co do środka? Sałata, ulubiony sos, mięso, pomidor – co Wam podpowiada wyobraźnia.