Wątróbka

Zachciało mi się wątróbki. I niewiele myśląc pognałam do mięsnego.

(robiłam wg przepisu z Kotlet.tv)

Może i wątróbka pięknie nie wygląda, ale jak cudownie smakuje dobrze przysmażona! Mniam!

Oddzielamy żyłki i inne ble flaczkowate pozostałości (zatrudniamy do tego mężczyznę)

DSCF6037.JPG

Zanurzamy wątróbkę w mleku i w mące. Smażymy na małym ogniu.

DSCF6044.JPG
DSCF6045.JPG

Usmażona wygląda tak:

DSCF6049.JPG

A na talerzu tak:

DSCF6054.JPG

Wiem, że powinna być z cebulką, ale o niestety cebula się skończyła, a do sklepu iść nie miałam chęci. Zjedliśmy więc wątróbkę ot tak, jako chrupiącą przekąskę. A! I solimy tuż przed podaniem.
Pyyyyycha!

DSCF6057.JPG
Facebooktwittergoogle_plus