Wieprzowina po chińsku w sosie curry

Miałam w lodówce rozmrożony schab i wiedziałam, że nie mam ochoty na schabowe. Poszukałam pomysłu i znalazłam taki.

A wyszło tak:
Najpierw zrobiłam własną mieszankę ziół.
Z każdej torebki odsypałam łyżeczkę i…

DSCF2834.JPG

powstała mi mieszanka.

DSCF2846.JPG

Pokroiłam dwie cebule na grube kawały.

DSCF2837.JPG

Podsmażyłam cebulę na oleju.

DSCF2841.JPG

Schab pokroiłam w paski.

DSCF2839.JPG

Dodałam do zeszklonej cebuli.

DSCF2844.JPG

Posypałam mieszanką ziół i zalałam 2 szklankami wody.
Zostawiłam, żeby się dusiło (zredukowało objętość i przypominało konsystencję sosu a nie wody)

DSCF2849.JPG

Dostałam na urodziny od Doroty taki makaron, więc go ugotowałam.

DSCF2857.JPG

Rozłożyłam na talerze.

DSCF2890.JPG

I polałam mięsem z cebulą.

DSCF2896.JPG

Wyglądało dokładnie tak:

DSCF2897.JPG

I smakowało!