Zapiekane stare bułki – najpyszniejsze śniadanie!

wpis w: blog, Kuchnia, Śniadania, z kiełbasy | 1

Nie wierzyłam, że to śniadanie będzie smaczne.

Nawet nie zapisałam sobie tego przepisu z programu Pyszne 25, nie próbowałam go zapamiętać.

Któregoś dnia znalazłam w domu dwie starawe bułki (na oko 3dniowe) i już miałam zrobić z nich bułkę tartą, gdy przypomniały mi się jajka Ani Starmach zapiekane w bułkach.
I szybko je odtworzyłam

Bułki przecinamy w górnej części.

Wyjmujemy środek, dorzucamy pokrojonego kabanosa i wbijamy jajko.

Dodajemy trochę sera (startego, pokrojonego, plaster – jak wolicie).

I zapiekamy.

Wiecie jakie to było dobre?
Nie do opisania!
Wydawało mi się, że za mocno spaliłam bułkę, ale okazało się, że w środku jest miękka, jajko w stanie „jeszcze nie na twardo”.
Polecam!