Zapiekanka z ziemniakami puree

Przepis pochodzi z gazety Moje smaki życia, nr 12/2014, s. 51

na patelnię 2 marchewki + cebula – podsmażyć

PC120965+%28Kopiowanie%29.JPG

+200g mielonego

PC120967+%28Kopiowanie%29.JPG

+puszka pomidorów
dusić 10 minut
pod koniec dorzucić odsączony groszek (pół puszki)

PC120968+%28Kopiowanie%29.JPG

mięso z warzywami wyłożyć do naczynia żaroodpornego

PC120969+%28Kopiowanie%29.JPG

na górę wyłożyć puree z ziemniaków (4 ziemniaki gotujemy, rozganiatamy tłuczkiem + łyżka śmietany 18%)
20 minut 180 stopni

PC120970+%28Kopiowanie%29.JPG
PC120973+%28Kopiowanie%29.JPG

I jak?
I zjedliśmy z Pawłem ze smakiem, bo byliśmy głodni. Lubię zapiekanki. W skali szkolnej 5.

PC120976+%28Kopiowanie%29.JPG