Pochodzenie przepisu
Moje Smaki życia, s. 32, nr 3/2016, wiosenna sałatka z fetą
Składniki
- brokuły – 450g
- groszek – garść (autorzy mają mrożony i zalewają go wrzątkiem, odstawiają na 4 minuty i odcedzają, ja mam z puszki)
- ogórek – 1
- awokado – 1
- kiełki – garść
- słonecznik – 2 łyżki
- feta – 12 kostek
- rzeżucha – 2 łyżeczki
- sok z cytryny – 4 łyżki
- oliwa – 3 łyżki
- pieprz – do smaku
Brokuły należy ugotować na parze i wystudzić.
Do miski trafiają:
- groszek – garść z puszki
- ogórek – 1 pokrojony w kostkę
- awokado – 1 pokrojone
- kiełki – garść
- słonecznik – 2 łyżki.
Na koniec dodać brokuły, fetę, posypać rzeżuchą.
4 łyżki soku z cytryny wymieszać z 3 łyżkami oliwy i tym polać składniki na koniec. Do smaku warto posypać całość pieprzem.
Więcej sałatek na kolację TUTAJ.