Kurczak z mandarynkami i migdałami

Przepis  ze 197 strony książki „Dieta płaskiego brzucha”.
Potrzeba:
– 1/2 szklanki mandarynek z puszki odsączonych z syropu
– 200 g upieczonych filetów z kurczaka (ja smażyłam)
– 2 łyżki marmolady pomarańczowej (dałam brzoskwiniową)
– 1 łyżka sosu winegret
– szczypta mielonego ziela angielskiego (dałam 3 ziarenka)
– 1/4 szklanki migdałów pokrojonych w słupki (zmiażdżyłam migdały w blenderze)
– 1 łyżka cebuli

S7000104-1.JPG

w miseczce mieszamy: mandarynki

S7000105-1.JPG

marmoladę (dżem), ziele angielskie

S7000107-1.JPG

sos winegret i migdały

S7000110-1.JPG

kurczaka podsmażyłam

S7000109-1.JPG

zalewamy kurczaka mandarynkowym sosem + dorzucamy cebulkę

S7000111-1.JPG

na talerze! podajemy z ryżem brązowym (czy jakimkolwiek)

S7000122-1.JPG

 

S7000123-1.JPG

i jak?
Jestem zachwycona! Uwielbiam mandarynki. Z kurczakiem ich jeszcze nie próbowałam – a szkoda, bo dużo straciłam. Dobrze, że kupiłam tę książkę o diecie płaskiego brzucha. Idę przeglądać przepisy, może znajdę coś równie pysznego.
Mniam!