Przepis ze 197 strony książki „Dieta płaskiego brzucha”.
Potrzeba:
– 1/2 szklanki mandarynek z puszki odsączonych z syropu
– 200 g upieczonych filetów z kurczaka (ja smażyłam)
– 2 łyżki marmolady pomarańczowej (dałam brzoskwiniową)
– 1 łyżka sosu winegret
– szczypta mielonego ziela angielskiego (dałam 3 ziarenka)
– 1/4 szklanki migdałów pokrojonych w słupki (zmiażdżyłam migdały w blenderze)
– 1 łyżka cebuli
w miseczce mieszamy: mandarynki
marmoladę (dżem), ziele angielskie
sos winegret i migdały
kurczaka podsmażyłam
zalewamy kurczaka mandarynkowym sosem + dorzucamy cebulkę
na talerze! podajemy z ryżem brązowym (czy jakimkolwiek)
i jak?
Jestem zachwycona! Uwielbiam mandarynki. Z kurczakiem ich jeszcze nie próbowałam – a szkoda, bo dużo straciłam. Dobrze, że kupiłam tę książkę o diecie płaskiego brzucha. Idę przeglądać przepisy, może znajdę coś równie pysznego.
Mniam!