Robiłam z przepisu sympatycznych Panów Kuroniów.
Zupę robiłam tak:
Mięso przesmażyłam na oleju. Posoliłam, popieprzyłam.
2 kostki rosołowe zalałam 2l wody.
Odlałam z bulionu 2 szklanki i zalałam podsmażone mięso. Dusiłam przez 1,5 godziny.
W tym czasie zeszkliłam posiekane w kostkę cebulę i czosnek.
Paprykę pokroiłam w kostkę.
Pomidory sparzyłam wrzątkiem, zdjęłam z nich skórkę i pokroiłam w kostkę.
Dodałam przyprawy: 2 łyżki majeranku, 1 łyżeczkę ostrej papryki, sól, pieprz, 2 łyżki słodkiej papryki w proszku i zostawiłam na małym ogniu na 15 minut.
Ziemniaki pokroiłam w kostkę.
Warzywa z przyprawami zalałam mięsem i pozostałym bulionem. Gotowałam około 15 minut.
Nakładamy na talerze. I jemy
I jak?
Dobra, treściwa zupka. Pycha!