Ananasy w cieście naleśnikowym

wpis w: blog, Kuchnia, Owocowe, z ananasem | 0

Owoce inaczej.

Pochodzenie przepisu

Moje smaki życia

 

Składniki

  • ananas – u mnie połowa, obrana i pokrojona (bez twardego środka
  • mąka – szklanka
  • jajko – 1
  • woda – szklankaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Do jajka dodać szklankę wody i szklankę mąki, wymieszać. Ciasto nie powinno być gęste ani zbyt lejące się. Jeżeli gęste wyszło – dodajemy wody. Jeżeli w drugą stronę, zbyt lejące się, luźne – mąki.

 

Ananasa nabijamy na widelczyk, moczymy w cieście naleśnikowym i  smażymy na oleju na rozgrzanej patelni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I jak?

Owoce są ciepłe, soczyste, słodkie. Ciasto naleśnikowe – smakuje jak naleśniki. Dla mnie połączenie smakowite. Ciekawe jakie odczucia bym miała, gdyby ananasy zastąpić brzoskwiniami.