Arbuz z fetą na roczek

wpis w: blog, Kuchnia, Owocowe, z arbuzem | 0

Jutro roczek Pawła. Zaraz idę robić arbuzową, więc ku pamięci wrzucam krok po kroku z tego tygodnia (i sama zaraz odtwarzam sałatkę).

Robiona z Kwestii Smaku.

Arbuza pokroić, wyjąć pestki.

P8032490+%28Kopiowanie%29.JPG

Trzymałam się przepisu – 20kilka kostek jest.

P8032491+%28Kopiowanie%29.JPG

Do tego 6 kostek fety (jest 6, ale ja te 6 pokroiłam na mniejsze, żeby czuć fetę).

P8032494+%28Kopiowanie%29.JPG

2 łyżki posiekanej mięty.

P8032495+%28Kopiowanie%29.JPG

2 łyżki płynnego miodu mieszamy z 4 łyżkami cytryny.

P8032496+%28Kopiowanie%29.JPG

Posypałam delikatnie pieprzem sałatkę i tuż przed podaniem polałam miksem miodu i cytryny.

P8032498+%28Kopiowanie%29.JPG

I jemy!

P8032504+%28Kopiowanie%29.JPG

Ciekawe jakie będą mieli miny ludzie jutro, gdy spróbują połączenia słodkiego arbuza i słonej fety. Dla mnie niebo w gębie!

Facebooktwittergoogle_plus