Bananowe muffiny Nigelli

wpis w: blog, Kuchnia, Owocowe, z bananami | 0
Macie zbędne banany?

Robiłam je z tego przepisu.
Składniki
3 zmiksowane banany

w 1 misce mokre: 125 ml oleju roślinnego + 2 jajka miksować
w 2 misce suche: 250 g mąki + 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej + 1 łyżeczka proszku do pieczenia + 100 g drobnego cukru – wymieszać łyżką

powoli dodać suche składniki z miski nr 2 do miski z mokrymi i miksować + papka z bananów – wymieszać

P9150080+%28Kopiowanie%29.JPG

25 minut
200 stopni
(u mnie jest grzanie tylko z góry)

P9150082+%28Kopiowanie%29.JPG
P9150087+%28Kopiowanie%29.JPG
P9150090+%28Kopiowanie%29.JPG
P9150091+%28Kopiowanie%29.JPG

I jak?
Delikatny bananowy posmak, czekolady nie dodawałam (nie miałam). Dobre muffinki, trochę mokre w środku. W skali szkolnej – 4+. Nie za słodkie, takie do kawy.

 

Facebooktwittergoogle_plus