Wiedziona azjatyckimi inspiracjami z Biedronki wybrałam do zrobienia łatwe i proste… banany w sezamie.
Co trzeba mieć?
Potrzeba bananów, my mieliśmy 4
Sezamu torebeczka też się przyda.
Do tego:
1 szklanka mąki, pół łyżeczki sody oczyszczonej, 2 łyżki cukru, jajko, 6 łyżek wody, olej do smażenia.
Robimy wg przepisu, czyli suche składniki mieszamy, wbijamy jajko, wlewamy wodę. Mieszamy.
Moja mazia:
dodałam jeszcze 2 łyżki wody
Kroimy banany w niezbyt grube plastry
Zanurzamy banany w cieście, dosypujemy sezam (z 10 łyżek)
I smażymy na brązowo!
Rozdzielamy do miseczek i jemy jeszcze ciepłe
Wg instrukcji pasuje do tego zielona herbata, ale my zgodnie stwierdziliśmy, że piwo też smakuje, tfu pasuje.