Bellini (prosecco i brzoskwinie)

wpis w: blog, Desery, Kuchnia, Owocowe, z brzoskiwniami | 3

Tym oto drinkiem wznosiłam toast za cztery lata małżeństwa.

 

Pochodzenie przepisu

Kwestia Smaku

 

Składniki

  • prosecco – butelka
  • brzoskiwienie w puszce bez soku – puszka

 

na 3 osoby

 

 

Zmiksować w blenderze  pół puszki brzoskiń, dolać zawartość połowy butelki prosecco.

Wypić, iść zrobić dokładkę/dolewkę 🙂

 

 

I jak?

Rewelacyjnie! Na upał w sam raz. Prosecco jest kwaśnawe i gazowane, brzoskwinie słodkie – razem mus smakuje wybornie. Polecam. Ja i moje testerki.

Ps. Z ananasem już nie ma takiej rewelacji, ale jest ok.

 

IMG_2596 (Kopiowanie)

 

IMG_2592 (Kopiowanie)

Facebooktwittergoogle_plus