Boczek w greckim wydaniu

Przepis podrzuciła mi carioca.pinger.pl/. Boczek smakował jak nigdy!

DSCF4221.JPG

Czego potrzeba?
– Ser feta kostka – nie wybierajcie sera z biedry, bo zrobi się wam twaróg zamiast rozpuszczenia, polecam ser feta z Lidla za 3zł

Całą kostkę należy przekroić na pół. Położyć na folii aluminiowej.

DSCF4177.JPG

Wędzony boczek kroimy w kostkę. Na fetę kładziemy garść boczku.

DSCF4182.JPG

 

DSCF4185.JPG

 

DSCF4189.JPG

 

DSCF4190.JPG

 

DSCF4191.JPG

Papryki wszystkie kolory – kroimy w paski albo w kostkę
Pomidory – kroimy w kostkę

DSCF4179.JPG

Wrzucamy paprykę i pomidora na boczek.

DSCF4186.JPG

 

DSCF4192.JPG

Polewamy wszystko oliwą.

DSCF4195.JPG

Solimy i pieprzymy.

DSCF4197.JPG

Posypujemy oregano.

DSCF4198.JPG

Dodajemy kilka kropel tabasko.

DSCF4200.JPG

Zawijamy w rożek i wkładamy do piekarnika na 20 minut.

DSCF4201.JPG

Pilnujemy fety, żeby nie zrobił się nam twaróg, tylko, żeby zmiękła. Ja nie przypilnowałam i zastałam taki widok. Nie wpłynęło to jednak na walory smakowe. Boczek był wyśmienity, miękki! Następnym razem kupię odpowiednią fetę i nie wyjdzie ser.

DSCF4211.JPG

:)

DSCF4219.JPG