Carbonara Grzegorza

Gdy przeczytałam ten wpis, wiedziałam, że MUSZĘ koniecznie zrobić spaghetti carbonara wg przepisu Grzesia.

Składników trzeba mieć mało: boczek (pokrojony lub nie), cebulę, z 2 jajka i makaron spaghetti.

DSCF2942.JPG

*Jak zrobić?*
Cebulę kroimy.

DSCF2945.JPG

Wrzucamy na patelnię (wcześniej posmarowałam patelnię oliwą).

DSCF2946.JPG

Po chwili wrzuciłam boczek w kostce.

DSCF2953.JPG

W drugim garnku gotujemy makaron.

DSCF2957.JPG

Makaron odcedzamy, boczek skwierczy.

DSCF2961.JPG

Wrzucamy jedno do drugiego.

DSCF2962.JPG

Wyłączamy ogień i wrzucamy do makaronu 2 jajka i OD RAZU/ NATYCHMIAST mieszamy. U mnie natychmiast nie wyszło, bo robiłam zdjęcie dla Was i jajko mi się odrobinę za mocno ścięło.

DSCF2963.JPG

 

DSCF2967.JPG

No ale nałożyłam, zjadłam i smakowało.

DSCF2970.JPG

A tak mi się chciało boczku! Pycha!