Gdy przeczytałam ten wpis, wiedziałam, że MUSZĘ koniecznie zrobić spaghetti carbonara wg przepisu Grzesia.
Składników trzeba mieć mało: boczek (pokrojony lub nie), cebulę, z 2 jajka i makaron spaghetti.
*Jak zrobić?*
Cebulę kroimy.
Wrzucamy na patelnię (wcześniej posmarowałam patelnię oliwą).
Po chwili wrzuciłam boczek w kostce.
W drugim garnku gotujemy makaron.
Makaron odcedzamy, boczek skwierczy.
Wrzucamy jedno do drugiego.
Wyłączamy ogień i wrzucamy do makaronu 2 jajka i OD RAZU/ NATYCHMIAST mieszamy. U mnie natychmiast nie wyszło, bo robiłam zdjęcie dla Was i jajko mi się odrobinę za mocno ścięło.
No ale nałożyłam, zjadłam i smakowało.
A tak mi się chciało boczku! Pycha!