Chia z mlekiem i burakami

wpis w: blog, Desery, Kuchnia, Warzywne, z burakami | 0

Deser – nie deser.

 

Pochodzenie przepisu

Nissiax83 wspomniała w filmie o przepisie z Jadłonomii

 

Składniki

  • mleko kokosowe – 400 ml (dałam zwykłe mleko)
  • sok z buraka – 50 ml 
  • nasiona chia – 4 łyżki
  • syrop z agawy – 2 łyżki (dałam miód)
  • ekstrakt waniliowy – łyżeczka (nie miałam, nie dałam)

 

Do miski wlać powyższe składniki i wymieszać (trzepaczką) przez 1-2 minuty. Odstawić na 15 minut i po tym czasie zgęstniałe kulki odstawić do lodówki na całą noc.

 

I jak?

Dobry sposób na przemycenie soku z buraka. Smak neutralny, ani słodki (miód się zgubił), ani ziemisty (no nie buraczany). Przydałyby się faktycznie jakieś porzeczki czy truskawki na górę.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Facebooktwittergoogle_plus