Bardziej miodowe niż owsiane.
Pochodzenie przepisu
Czytałam artykuł o zdrowych słodyczach na Więcej niż Zdrowe Odżywianie i odtworzyłam propozycję ciasteczek owsianych
Składniki
- masło – 0,5 szklanki
- miód – 1/3 szklanki
- cukier waniliowy – 0,5 opakowania (dałam zamiast tego szczyptę cukru brązowego)
- jajko – 1
- mąka pełnoziarnista – 0,5 szklanki
- sól – szczypta
- płatki owsiane górskie – 1,25 szklanki
- bakalie – 0,5 szklanki (słonecznik, żurawina, rodzynki)
Mokre składniki wymieszać razem (mieszałam w dodatku do blendera, w dużej misie):
- masło – 0,5 szklanki (nie rozpuszczałam masła)
- miód – 1/3 szklanki
- cukier waniliowy – 0,5 opakowania (dałam szczyptę cukru brązowego)
- jajko – 1
Do miski dodać:
- mąka pełnoziarnista – 0,5 szklanki
- sól – szczypta
- płatki owsiane górskie – 1,25 szklanki
- bakalie – 0,5 szklanki (słonecznik, żurawina, rodzynki)
Piec w 180 stopniach C – 15 minut, góra i dół grzanie
I jak?
Smakowało. Dodanie bakalii (żurawina, słonecznik, rodzynki) było dobrym pomysłem. Przyjemnie miodowe, lekko chrupiące, zdrowe. Idealna przekąska.