Dieta South beach – JADŁOSPIS 2/3 Faza (15- 22 dzień)

wpis w: blog, Kuchnia | 2

Kontynuuję 2 fazę south beach, ale jestem na 3.

Bez tytułu
Autorką grafiki jest AlliSu.

Zasady

W teorii jestem na 3 fazie (całe życie), czyli 3 posiłki dziennie i wiem, czego unikać, co na mnie źle działa.

W praktyce odpowiada mi rytm: 5 posiłków dziennie, ponadto nie przetestowałam jeszcze wszystkich zakreślonych pomysłów na jedzenie z drugiej fazy, więc kontunuuję.

 

 

Grzechy-nie grzechy (bo w 3 fazie wolno): pozwalam sobie na cukierka, loda czy buraki u mamy, ale podstawę stanowi ciągle baza – 5 posiłków dziennie (i nie jem przed snem śmieciowego jedzenia).

 

3 skrobiowe i 3 owoce dziennie

 

 

Jadłospis

Królowała dynia i to, że zapominałam robić zdjęć. Przepisów szukałam na Kwestii Smaku i w Kuchni u Agaty.

 

 

Dzień 1

Śniadanie

frittata z wędzonym dorszem, rukolą i serkiem, ciastko owsiane z orzechami

sok pomidorowy i kawa

Przekąska 1

jabłko i sok z biedry zielony (tu powinno być białko, ale byłam w drodze na happy hours lumpowe i nie miałam głowy do serków, jogurtów)

Lunch

dyniowa z chili słodkim i pestkami dyni

batatowo-łososiowe kotleciki z wczoraj + serek, rzodkiewka, pomidory i rukola

Przekąska 2

pominęłam, bo byłam w trasie, jakieś jabłko zjadłam w samochodzie, popiłam sokiem pomidorowym

Obiad

u mamy – szynka z szynkowaru i (zabronione na sb) buraki-papryka (sałatka ze słoika)

 

Dzień 2

Śniadanie

jajecznica Michala, papryka, sałata, rzodkiewka

sok pomidorowy i kawa

Przekąska 1

banan + sok owocowy z biedry zielony

Lunch

dyniowa z soczewicą

zapiekanka wołowo-wieprzowe mięso, warzywa i kalafiorowa góra

Przekąska 2

pokrojone: pomidor, ogórek, słonecznik, dynia pestki, rukola, szczypior i oliwa

Obiad

zapiekanka z kalafiorem z lunchu

 

Dzień 3

Śniadanie

parówki, 2 kromki chleba z wędliną, pomidor

sok pomidorowy

Przekąska 1

sok pomidorowy, zapiekanka z kalafiorem z wczoraj

Lunch

dyniowa z wczoraj (który to już dzień 🙂 )

chili con carne

 

Przekąska 2

roladki z serkiem i wędliną, paluszek serowy

Shrek-  miks owocowy zielony z biedry + seler naciowy i jabłko

Obiad

chili con carne (zostało z obiadu)

 

Dzień 4

Śniadanie

szakszuka, 2 kromki chleba, ogórek, rzodkiewka, kawa z mlekiem

Przekąska 1

winogrona i jogurt

Lunch

zupa dyniowo-cukiniowa 

Przekąska 2

mango + seler naciowy + jabłko – zmiksowane

osobno jogurt naturalny

Obiad

naleśniki z Kwestii Smaku z cukinią i kurczakiem (z mąki orkiszowej)

Deser

naleśniki z jabłkami (jadłam z Pawłem, mąka orkiszowa)

 

Dzień 5

Śniadanie

parówki

sok pomidorowy, kawa z mlekiem

 

Przekąska 1

banany i jogurt

Lunch

dyniowo-cukiniowa

kurczak i naleśniki z Kwestii Smaku (z wczoraj)

Przekąska 2

owoc – jabłko + jogurt naturalny

Obiad

cukinia z groszkiem i pomidorami z Kuchni Agaty

 

 

Dzień 6

Śniadanie

jajecznica Michała, kromka chleba z wędliną i pomidorem

Przekąska 1

jogurt nat + pomarańcza i jabłko

Lunch

kalafiorowa na bulionie z tahini

carbonara dyniowa z Kwestii Smaku

Przekąska 2

serek grani i pomidor malinowy

Obiad

serek grani i pomidor malinowy (nic mi się nie chciało robić)

 

 

Dzień 7

Śniadanie

jajka z boczkiem (został po carbonarze), kromka chleba z wędliną i serem,rukola

Przekąska 1

owoc i jogurt

Lunch

rosół

wegański pasztet z Kuchni Agaty, pomidory ogórek i rukola

Przekąska 2

pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, oliwki, oliwa

Obiad

kurczak z natką pietruszki z kaparami w winie – Kuchnia Agaty

 

Dzień 8

Śniadanie

jajka gotowane, wegański pasztet kromka chleba z serkiem

Przekąska 1

banan z jogurtem naturalnym

Lunch

ugotowani: dyniowa

łosoś i ragout jarzynowe

Deser

dyniowa kostka z Kwestii Smaku i chia truskawkowe Kuchnia Agaty

Przekąska 2

Obiad

nie pamiętam, musi wrócić Michał, żebym sobie przypomniała, ale na bank coś było po Ugotowanych