Kontynuuję 2 fazę south beach, ale jestem na 3.

Zasady
W teorii jestem na 3 fazie (całe życie), czyli 3 posiłki dziennie i wiem, czego unikać, co na mnie źle działa.
W praktyce odpowiada mi rytm: 5 posiłków dziennie, ponadto nie przetestowałam jeszcze wszystkich zakreślonych pomysłów na jedzenie z drugiej fazy, więc kontunuuję.
Grzechy-nie grzechy (bo w 3 fazie wolno): pozwalam sobie na cukierka, loda czy buraki u mamy, ale podstawę stanowi ciągle baza – 5 posiłków dziennie (i nie jem przed snem śmieciowego jedzenia).
3 skrobiowe i 3 owoce dziennie
Jadłospis
Królowała dynia i to, że zapominałam robić zdjęć. Przepisów szukałam na Kwestii Smaku i w Kuchni u Agaty.
Dzień 1
Śniadanie
frittata z wędzonym dorszem, rukolą i serkiem, ciastko owsiane z orzechami
sok pomidorowy i kawa
Przekąska 1
jabłko i sok z biedry zielony (tu powinno być białko, ale byłam w drodze na happy hours lumpowe i nie miałam głowy do serków, jogurtów)
Lunch
dyniowa z chili słodkim i pestkami dyni
batatowo-łososiowe kotleciki z wczoraj + serek, rzodkiewka, pomidory i rukola
Przekąska 2
pominęłam, bo byłam w trasie, jakieś jabłko zjadłam w samochodzie, popiłam sokiem pomidorowym
Obiad
u mamy – szynka z szynkowaru i (zabronione na sb) buraki-papryka (sałatka ze słoika)
Dzień 2
Śniadanie
jajecznica Michala, papryka, sałata, rzodkiewka
sok pomidorowy i kawa
Przekąska 1
banan + sok owocowy z biedry zielony
Lunch
zapiekanka wołowo-wieprzowe mięso, warzywa i kalafiorowa góra
Przekąska 2
pokrojone: pomidor, ogórek, słonecznik, dynia pestki, rukola, szczypior i oliwa
Obiad
zapiekanka z kalafiorem z lunchu
Dzień 3
Śniadanie
parówki, 2 kromki chleba z wędliną, pomidor
sok pomidorowy
Przekąska 1
sok pomidorowy, zapiekanka z kalafiorem z wczoraj
Lunch
dyniowa z wczoraj (który to już dzień 🙂 )
Przekąska 2
roladki z serkiem i wędliną, paluszek serowy
Shrek- miks owocowy zielony z biedry + seler naciowy i jabłko
Obiad
chili con carne (zostało z obiadu)
Dzień 4
Śniadanie
szakszuka, 2 kromki chleba, ogórek, rzodkiewka, kawa z mlekiem
Przekąska 1
winogrona i jogurt
Lunch
Przekąska 2
mango + seler naciowy + jabłko – zmiksowane
osobno jogurt naturalny
Obiad
naleśniki z Kwestii Smaku z cukinią i kurczakiem (z mąki orkiszowej)
Deser
naleśniki z jabłkami (jadłam z Pawłem, mąka orkiszowa)
Dzień 5
Śniadanie
parówki
sok pomidorowy, kawa z mlekiem
Przekąska 1
banany i jogurt
Lunch
dyniowo-cukiniowa
kurczak i naleśniki z Kwestii Smaku (z wczoraj)
Przekąska 2
owoc – jabłko + jogurt naturalny
Obiad
cukinia z groszkiem i pomidorami z Kuchni Agaty
Dzień 6
Śniadanie
jajecznica Michała, kromka chleba z wędliną i pomidorem
Przekąska 1
jogurt nat + pomarańcza i jabłko
Lunch
kalafiorowa na bulionie z tahini
carbonara dyniowa z Kwestii Smaku
Przekąska 2
serek grani i pomidor malinowy
Obiad
serek grani i pomidor malinowy (nic mi się nie chciało robić)
Dzień 7
Śniadanie
jajka z boczkiem (został po carbonarze), kromka chleba z wędliną i serem,rukola
Przekąska 1
owoc i jogurt
Lunch
rosół
wegański pasztet z Kuchni Agaty, pomidory ogórek i rukola
Przekąska 2
pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, oliwki, oliwa
Obiad
kurczak z natką pietruszki z kaparami w winie – Kuchnia Agaty
Dzień 8
Śniadanie
jajka gotowane, wegański pasztet kromka chleba z serkiem
Przekąska 1
banan z jogurtem naturalnym
Lunch
Deser
dyniowa kostka z Kwestii Smaku i chia truskawkowe Kuchnia Agaty
Przekąska 2
Obiad
nie pamiętam, musi wrócić Michał, żebym sobie przypomniała, ale na bank coś było po Ugotowanych