Dukanowa paprykowa

wpis w: blog, Kuchnia, Warzywne, z papryką, Zupy | 0

Przepis pochodzi z książki  dr Dukana, na czas diety naprzemiennej proteiny + warzywa
Wychodzi tak:

DSCF0324-1.JPG

Potrzeba tego:
3 papryki, 2 cebule, 2 kostki rosołowe, imbir, kminek

DSCF0299-1.JPG

Kroimy paprykę i cebulę w ćwiartki. Wrzucamy do piekarnika na kilkanaście minut (aż będzie się dało ściągnąć skórkę z warzyw)

DSCF0301-1.JPG

Do garnka wlać wodę (1l wlałam), dodać łyżkę kminku i imbiru i zagotować (piękny zapach w mieszkaniu). Dodać obrane warzywa, pogotować 5 minut i zmiksować.

DSCF0326-1.JPG

Pycha!

DSCF0322-1.JPG

Sobie dodałam trochę śmietany. Michał jadł bez.