Dynia i feta na cieście francuskim

wpis w: blog, Kuchnia, Uncategorized, Warzywne, z dynią | 0
Jak wykorzystać resztki dyni?

Pomogła Kwestia smaku.

No to robimy!

DSCF5654.JPG

Kroimy dyńkę.

DSCF5652.JPG

Pieczemy dynię w piekarniku aż zmięknie i trochę się przyrumieni.

DSCF5700.JPG

Nie mam czasu ani chęci, żeby robić własne ciasto francuskie, dlatego wspomogłam się biedronkowym gotowcem za 2zł.

DSCF5673.JPG

 

DSCF5674.JPG

Wkładamy do piekarnika ciasto francuskie, żeby boki wyrosły i się zarumieniły (5 minut trzymałam)

DSCF5702.JPG

Kroimy fetę

DSCF5677.JPG

Składniki: fetę i dynię układamy na cieście.

DSCF5703.JPG

I po 10 minutach wyjmujemy z piekarnika (posypałam jeszcze fetą i zielonym = majerankiem, bo nic innego nie mam :) )

DSCF5704.JPG

 

DSCF5705.JPG

i na talerze

DSCF5709.JPG

 

DSCF5714.JPG

 

DSCF5716.JPG

 

DSCF5712.JPG

Jest takie dobre, że piekę właśnie kolejną porcję dyni. Połączenie dynia + feta bardzo smaczne.