Gołąbki jak u mamy

 Przepis od mamy.

 

Gotujemy 2 woreczki ryżu. Dodajemy do mielonego (pół kilo) + przyprawy

DSCF3758.JPG

Kapustę wkładamy do garnka z wrzącą wodą, chwilę niech sobie w nim siedzi

DSCF3761.JPG

Po chwili (5-10 minut) wyjmujemy główkę z garnka i zdejmujemy liście.

DSCF3765.JPG

Do liści wkładamy farsz, zawijamy, tutaj etapy zawijania:czytaczka.pinger.pl/m/4601535

Układamy na patelni surowe gołąbki.
I podsmażamy delikatnie z dwóch stron.

DSCF3764.JPG

Szykujemy gar. W garze układamy gołąbki, zalewamy bulionem (woda + kostka rosołowa)

DSCF3766.JPG

W miseczce rozrabiamy trochę bulionu, koncentratu pomidorowego, śmietany i mąki i dodajemy do gara.

DSCF3786.JPG

Po godzinie

DSCF3789.JPG

 

DSCF3776.JPG

 

DSCF3795.JPG

 

DSCF3814.JPG

 

DSCF3815.JPG
Facebooktwittergoogle_plus