Znowu parowar w akcji.
Pochodzenie przepisu
Składniki
- 1 porcja mięsa z indyka (120g)
- 1 łyżka oliwy
- 2 plastry selera
- ½ średniego jabłka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 3 łyżki kaszy jaglanej
- zioła prowansalskie, pieprz czarny świeżo mielony – do oprószenia mięsa
Krok po kroku w mojej kuchni
Mięso umyć, osuszyć i oprószyć świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Następnie skropić oliwą z oliwek i ugotować na parze.
Selera i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Skropić sokiem z cytryny i połączyć z jogurtem naturalnym. Gotowego indyka podawać z ugotowaną kaszą jaglaną i surówką.
I jak?
Dla mnie bez smaku. Tego indyka nie uratowały pieprz i zioła prowansalskie. Tylko dla wielbicieli gotowania na parze. Wyszedł ładny obiad (biały), ale czegoś mi tu mocno brakowało. A może za dużo parowaru było ostatnio.